HÁRMASHATÁRHEGYI SPORTREPÜLÉSÉRT ALAPÍTVÁNY

A sportrepülők és egyesületeik érdekvédelmi szervezete. Közhasznú szervezet. Alapítva 1990-ben.

 

 A képeket később kapom meg.

===============================================

Befejezve az albumunk felújítása!

 Kedves Barátaim!
Örömmel tájékoztatlak arról, hogy a harmadik találkozónkon megígért, beharangozott, albumunk átdolgozását a mai napon befejeztem. 
Szerintem egyszerűbb kezelést építettem be, nagyobb képeket fogsz látni, a dia vetítés is csak akkor indul el, ha TE elindítod, és addig vetít, amíg le nem állítod. Szerintem áttekinthetőbb, és esztétikusabb, vagyis korszerűbb lett. A képek csoportja is bővült Gál István, Wágner Antal, és a harmadik találkozónk képeivel, így elérte a képek száma a 855-öt.Kellemes időtöltést, jó szórakozást, emlékezést, nosztalgiázást kívánok.

-- 
Baráti üdvözlettel
Laci

http://www.veteranpilotak.atw.hu/ 

bcsaba_veteranok_003.jpg

Veterán repülők találkozója 2010-ben.

A felvétel készítése után még jöttek néhányan.

 

Párzsa Laci köszöntötte a régi barátokat és utána következett a "hajózás", azaz a 40-50 évvel ezelőtti "élménybeszámoló".

Többen most jöttek először.

A szokásos "igazi repülés" most elmaradt az eső miatt.


Veterán pilóták gyűltek a csabai reptérre

2010. július 17. 17:11 Cs. R.
Hatvan év elmúltával is az orrukban őrzik a békéscsabai reptér levegőjének illatát azok a férfiak, akik szombaton az ország távoli részeiből is eljöttek a Békéscsabai Veterán Pilóták Baráti Köre találkozójára.  

Domokos Gergő, a Hajdúszoboszlóhoz közeli Ebesről kerekedett fel. A békési származású erdész nem sajnálta a fáradtságot, hiszen egykori pilótatársai mellett azok a fák is várták, amelyeket a reptéren ötven évvel ezelőtt maga ültetett.

- A mi időnkben a repülés rengeteg önkéntes munkával járt, a hétvégéket hangárpakolással, gépmosással töltöttük. Szívesen tettük, azért a pár perc repülésért a csillagokat is lehoztuk volna - idézte fel az itt töltött tíz esztendőt Domokos Gergő, aki erdészként Badacsonyi Béla bácsival, az akkori parancsnokkal ültette el a mára öles derekúvá lett nyíreket és nyárfákat.

A múlt tanúja az a nyolcszáz felvétel is, amely a kör elektronikus fotóalbumát gazdagítja. Az alapító Párzsa László szombaton vetítéssel lepte meg barátait. A rég látott képek megannyi emléket csaltak elő. Az adomázásban a ma már Velencén élő Kovács János, a repülőklub egykori kiképzésvezetője is jeleskedett. Társai biztatására felidézte egy izzasztó sétarepülés történetét.

- Negyvennyolc kilós pilótaként, a súlyhatár tartása végett mellém a testesebb utasokat ültették. Az asszonyság, miután bekötötték, engedelmesen markolta a hevedert, ám amint emelkedni kezdtünk ijedtében megragadta a botkormányt. Nem udvariaskodhattam sokáig, könyékkel oldalba kellett vágnom, hogy átengedje a kormányt - mesélte Kovács János, aki annak idején Jelenia Góra-Poznan-Jelenia Góra érintésével, közel 400 kilométeres távrepüléssel nemzeti rekordot állított fel. A nyugalmazott műszaki tanár ma is repül, akár több, a szombati találkozón részt vett társa.

A szegediek üdvözletét Bors László hozta el. A klubvezető elújságolta, a tagjaik közt tisztelhetik Papp Jánost, az ország legidősebb veterán repülőjét. Jani bácsit a 101. születésnapján az otthonában kis küldöttség köszöntötte fel. A jó kedélyű házigazda ennek örömére történetmesélésbe kezdett, s a háromórás múltidézésben az 1909-es világra jöttétől 1930-ig jutott el. Megegyeztek, a következő születésnapon onnan folytatják.


A békéscsabai veteránok maguk is azzal búcsúztak egymástól: jövőre, veletek ugyanitt.

 

=========================================

Hírek Békéscsabáról

A békéscsabai "ÖREG" sportrepülők, akik az 1950-es években kezdték ott a vitorlázórepülést két éve elhatározták, hogy nyaranként találkozni kellene egy kis nosztalgiázásra, illetve a repülők nyelvén: "hajózásra".

Egyre többen vagyunk. A 2009. évi találkozónkról a Csaba tv készített tudósítást:

http://www.infobekescsaba.hu/videocenter/csabaihirek/b_k_scsabai_veter_n_pil_t_k_2_tal_lkoz_ja/

A békéscsabai sportrepülők képes albuma:   http://www.veteranpilotak.atw.hu/

 

003_bekescsabai_oktato_iskola_1950.jpg

A békéscsabai oktatóiskola növendékei 1950-ben.

Keressük egymást és 2010-ben találkozzunk.

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 223
Heti: 767
Havi: 3 786
Össz.: 1 156 395

Látogatottság növelés
Oldal: Fotoalbum Békéscsabáról
HÁRMASHATÁRHEGYI SPORTREPÜLÉSÉRT ALAPÍTVÁNY - © 2008 - 2024 - harmashatarhegy.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »