HÁRMASHATÁRHEGYI SPORTREPÜLÉSÉRT ALAPÍTVÁNY

A sportrepülők és egyesületeik érdekvédelmi szervezete. Közhasznú szervezet. Alapítva 1990-ben.

 

Légisportok a fiatalokért:

                                    a NOB és a FAI tárgyalásai

                                                                  forrás:  Ugrósdy Márton
                                                                      2014.6.22 08:45  

Vitorlázó műrepülés, ejtőernyőzés, hátimotorozás a világjátékok műsorán: az olimpiai szervezet a légisportok fontosságáról.

Magas szinten egyeztetett a Nemzetközi Repülőszövetség (FAI) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság között a közelmúltban. A NOB svájci székhelyén tartott megbeszélésen szó volt a légisportok jelenlegi helyzetéről, valamint a FAI közreműködéséről a NOB "Olimpiai Agenda 2020" programjában.

A találkozón a FAI elnöke, John Grubbström kiemelte, hogy egyre népszerűbbek a légisportok, főleg a fiatalok körében, és egyre többeknek válik elérhetővé a szabadidő eltöltésének ez a módja. Véleménye szerint mára a légisportok a szabadidős tevékenységek természetes részévé váltak, amelynek segítségével a fiatalok biztos alapot teremthetnek személyes és szakmai fejlődésükhöz is.

Abban mindenki egyetértett a megbeszélés során, hogy egyre nagyobb feladat a fiatalok kimozdítása a számítógépek elől, ezért is fontos, hogy a légisportok egy izgalmas, modern és biztonságos alternatívaként jelennek meg a hagyományos sportágak mellett.

A FAI és a NOB együttműködésének különös jelentőséget ad, hogy a nem olimpiai sportágak "olimpiájaként" nyilvántartott Világjátékok programjában a 2017-es wroclawi találkozó alkalmával már három légisport, a vitorlázó műrepülés, a célraszálló ejtőernyőzés és hátimotoros siklóernyőzés szerepelnek majd.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 223
Heti: 753
Havi: 3 772
Össz.: 1 156 381

Látogatottság növelés
Oldal: FAI és MOB tárgyalás.
HÁRMASHATÁRHEGYI SPORTREPÜLÉSÉRT ALAPÍTVÁNY - © 2008 - 2024 - harmashatarhegy.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »